Vester Krogsgaard. Økologisk kød

Gå til indhold

Hoved menu

Jersey-stude og græskalve

Vester Krogsgård

- KØD DU KAN VÆRE BEKENDT!

Jerseykøer er en malkerace, som er meget eftertragtet.
Desværre tager tyrekalvene kun langsomt på, og bliver ikke så store som de fleste andre racer. Det betyder, at selvom de producerer det bedste oksekød, så er det ikke rentabelt at opfede tyrekalvene, hvorfor de oftest bliver skudt kort efter deres fødsel.
Det er en forfærdelig skam, ikke kun fordi det rent dyre-etisk er meget tvivlsomt, men også fordi kød fra jerseystude er noget af det bedste og mest smagfulde oksekød, man kan få.
Af disse to grunde køber vi hvert år små jerseykalve, som vi feder op over ca. 2-3 år inden de slagtes.
Vi køber vores dyr på en nærliggende økologisk gård.
Fra starten af april til november går kalvene på græs. De resterende måneder går de i dybstrøelse i vores stald.
Vi slagter to stude og tre tyrekalve hvert år. Så meget kan vi ikke spise selv. Derfor sælger vi resten i kvarte eller halve, afhængig af om det er kalve eller en stude. En bestilling er derfor ca. 45-60 kg. før finparteringen.
Prisen ligger på 69 kr./kg. på krogen inkl. moms.
En stud er en kastreret tyrekalv. At kalvene er kastreret betyder at de tager endnu langsommere på, men det giver samtidig en bedre fedtmarmorering af kødet.

GRÆSKALVE

Fra 2015 har vi haft græskalve og to ammetanter på Vester Krogsgaard. Ammetanterne lavede ikke længere mælk nok til professionel produktion og græskalvene voksede for langsomt til at andre kunne se fidusen i at opfordre dem - selvom de danner noget helt fantastisk godt, mildt og mørt kød.
Græskalve og ammetanter har haft en lang dejlig sommer med rigeligt græs og masser af plads.
Vi har nu solgt græskalve i et par år - og vi får fantastiske tilbagemelding. Kødet er ekstremt mørt, mildt - men pga. græs, mælk og race meget mere smagfuldt en konventionelt kalvekød

Hvis I er interesserede i at købe, er I meget velkomne til at kontakte os:
Mail
kristianpil@hotmail.com
Telefon
24404581
Der kan desuden bestilles
HER


Herunder links, hvor I kan læse mere om jerseykødets fortræffeligheder:

De økologiske jersey græskalve´leverer ikke alene kød af fremragende kvalitet, de peger også på løsningen på et dyreetisk problem. Hvert år aflives op mod 30.000 jersey tyrekalve (2.000 økologiske) straks efter fødslen, fordi det på grund af deres lille størrelse ikke kan betale sig at fede dem op. Men hvad kalvene ikke
har i størrelsen har de i smagen.


Undersøgelsen viste, at marmoreringen generelt var overraskende god, men bedst for Jersey. Karakteren for Jersey var 3,5, mens Limousine var lavest med 1,9.


Blandt kendere regnes kød fra jerseykalve for at have den højeste kvalitet

»Her er et produkt, der både leverer dyrevelfærd, naturpleje og kødkvalitet. Det giver en speciel kødkvalitet med fantastisk smag, mørhed og en sund sammensætning af fedtsyrer,« siger Thorkild Nissen, der arbejder i Økologisk Landsforening

Kristian Pilgaard. 24404581. kristianpil@hotmail.com. CVR.33326041. CHR.63388

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu